Vleesboek

Prostituees zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. Vroeger waren het kundige vakdames die bouwden aan een vertrouwensband met hun clientèle, nu friemelen ze wat aan je been, strijken twee keer met hun hand over je lid en pop, het is klaar. Een goede vriend van mijn vader, die trouw bezoeker van de Keilenweg was, had al snel door dat het de hedendaagse hoeren alleen nog maar om geld ging. Hij weigerde dan ook nog langer te betalen en bedacht een andere manier om zijn eenzaamheid te bestrijden: hij verzon een vriendin.

Hij boekte een vakantie naar een tropisch oord, en liet vervolgens op het buurtfeest aan iedereen met volle trots twee tickets zien. ’s Avonds bij ons op de bank lachte hij smakelijk om alle verbaasde blikken. Natuurlijk ging hij niet alleen op vakantie (“Waar zie je me voor aan? Ik ben toch geen bejaarde weduwnaar!”), maar hij had hiermee wel de buurtroddels over wat een mislukkeling hij in de liefde was de kop in gedrukt.

Geen idee of de beste man nog leeft, maar er is nu iets ontwikkeld dat inspeelt op zijn behoeftes. En ook iets goedkoper. Namelijk een site waar je een eigen vriendin kunt bouwen. Deze virtuele vriendin voldoet aan al je wensen en verstuurt je via Facebook liefkozingen en andersoortige berichten waarmee je al je vrienden de ogen kunt uitsteken. De makers spelen zo in op het maakbare geluk voor iedereen die ook weleens iets liefs op zijn wall wil.

Hoe zielig je het ook kunt vinden: imaginaire vriendinnen hebben volgens mij de toekomst. Je bouwt ze zoals jij ze wil hebben; je zet ze uit wanneer je er even genoeg aan hebt; ze zijn spotgoedkoop; en voor het intieme contact is er de wondere wereld van 3d-internetporno.

Advertisements
  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: