Christus-pretpark

Er blijkt in de buurt van Buenos Aires, ik voel je denken, juist, Argentinië, een pretpark te liggen dat geheel in het teken staat van het christelijk geloof. De heilige maagd Maria, Jezus, Judas, een Israëliet die een stuk pizza eet: je kunt het zo gek niet verzinnen, of er staat een beeld van. Er is een show rondom het laatste avondmaal gemaakt. Je kunt zien hoe Jezus wordt afgeranseld. Je kunt Jezus een vrouw zien redden die gestenigd dreigt te worden. Je kunt Jezus in een grot bezoeken. Je kunt met Jezus op de foto. Jezus, een Jezus-overload.

Maar dan moet het mooiste nog komen! Ergens in het midden van het wanstaltig kitscherige park dat van plastic aan elkaar hangt, staat een kunststof berg. Uit deze berg stijgt elk uur een 15-meter hoog Jezus-beeld op. Heel langzaam en op muziek van Händel, je weet wel, dat spastische lied met iets teveel Hallelujah. Dit beeld met een groot rood hart opgeplakt draait wat rondjes om de verschillende windrichtingen te eren en verdwijnt dan weer, precies getimed met de laatste Hallelujah.

Attracties zijn er niet, want het park ligt praktisch naast het vliegveld, waardoor er elke 3 minuten een groot straalvliegtuig overvliegt. Nee, stille lucide intervallen zullen je hier niet bekomen. Er zijn wel een synagoge, een moskee en een wassenbeeld van Ghandi; gewoon, omdat het kan. En uit die geloofsovertuiging ook maar een filmpje van mijn persoonlijke Mekka:

Advertisements
  1. #1 by Malcolm on 01/03/2011 - 13:18

    hahahahaha, dit is echt geniaal!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: