Gladheid

Als heel Nederland platligt, is de wereld te klein. Dan gaat het nieuws eventjes niet over stervende kindertjes in een of ander Biafra-land. Niet eens over atoomprogramma’s van Borderline-regimes. Laat staan over de zoveelste o-mijn-God-dit-is-de-grootste-natuurramp-ooit-dus-laten-we-snel-geld-storten-zodat-ze-hetzelfde-dorp-weer-precies-op-dezelfde-plek-kunnen-opbouwen vulkaanuitbarsting. Nee. Dan gaat het over de eerste vorst en alles wat daarbij hoort: files die langer zijn dan de totale lengte aan asfalt, een falend ProRail, nee!, NS, nee!, ProRail, nee!, NS, nou ja, iets met treinen.

Vorst is fijn, mensen. Door dat collectieve geklaag is er eventjes geen aandacht meer voor Geert Wilders. Heerst er een kumbaja-sfeer onder gestremde reizigers. Kun je weer eens lachen om vallende mensen. Word je zelf minder snel uitgelachen als je van nature toch al spastische bewegingen maakt. (Klinkt onsamenhangend in deze opsomming, maar veel Nederlanders durven gewoon niet te lachen om de stomheid van een ander.) Rijden er minder auto’s en dus is er minder uitlaatgas, wat betekent dat er ergens in Nederland minder bosmarmotten sterven en jij weer een extra sigaretje kunt opsteken. Kun je jezelf verbazen over hoe debiel obsessief mensen zijn over schaatsen, elfstedentochten en erwtensoep-met-nu-nog-meer-UNOX-worst-en-gratis-walgelijk-lelijke-gadgets.

Alleen die kou. Tja. Weer een reden om extra veel van de warmte te houden en te bedenken hoe fijn het is om lang te reizen en uiteindelijk te emigreren. Of om fijn knussig tegen elkaar aan te kruipen. En dan samen te hopen dat het snel weer wat warmer wordt.

Advertisements
  1. #1 by vakantiehuis on 13/02/2011 - 03:55

    Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
    Ben blij met jullie toevoeging!
    Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar watisje.wordpress.com in Firefox. :( Weten jullie hoe dit komt?

    Groetjes Barbara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: